Депутати хочуть ввести штрафи за продаж дітям піротехніки. Скільки доведеться платити в разі порушення?

Про це вказано на сайті парламенту.

Народні обранці пропонують внести зміни до статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, щоб посилити відповідальність за продаж або передання піротехнічних виробів дітям.

У пояснювальній записці вказано, що використання дітьми феєрверків, особливо масово у період новорічних свят, у багатьох випадках призводить до особливо тяжких наслідків — як для них самих, так і для оточення.

Документом пропонують за продаж або передання дітям піротехніки запровадити штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 13 600 гривень).

За повторне правопорушення впродовж року парламентарі пропонують карати штрафом від 800 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 13 600 до 17 тисяч грн).

Наразі цей проєкт закону направили на розгляд профільного комітету. Закон набере чинності наступного дня після опублікування.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.