У депутата «Євросолідарності» Герасимова знайшли недостовірні дані на 1,2 млн грн. ЗМІ писали про незадекларовану віллу

Так, у довідці НАЗК про результати перевірки декларації Артура Герасимова за 2020 рік ідеться, що депутат не вказав про нерухомість в Іспанії.

Відповідно до інформації реєстру прав власності міста Хавеа, яку надали за запитом НАЗК, Герасимов та його дружина Наталія Бухалова є власниками об’єкту нерухомості там із повним правом володіння.

У НАЗК вказують, що депутат пояснив: це майно йому не належить, бо він подарував його матері. Договір уклали письмово та саме обдарована особа мала переоформити документи. Але фактично станом на звітний період майно було у власності депутата та його дружини.

Герасимов також заявив, що звертався до НАЗК у квітні щодо помилково зареєстрованого на нього та дружину майна, яке на дату набуття коштувало 1,024 мільйона гривень. Однак у НАЗК вказують, що ці пояснення викликають «обґрунтовані сумніви».

Раніше журналісти програми «Схеми» виявили, що вілла Герасимова та його дружини розташована в містечку Хавеа, що на узбережжі Середземного моря. Площа будівлі становить 120 квадратних метрів. Крім того, ще 28 квадратних метрів там — це тераси.

«Схеми» зазначають, що Герасимов не вніс цей маєток ні у свою декларацію за 2020 рік, ні у відомості за попередні роки, хоча володіє ним із 2013 року. Дружина політика регулярно публікувала в соцмережах фото з-за кордону, а в коментарях під світлинами нібито писала, що перебуває «не просто на курорті», вказують «Схеми».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.