Блекауту не буде, але вводяться екстренні відключення в кількох областях

Ракетні атаки росіян на енергетичну систему теоретично можуть призвести до повного блекауту в Україні. Проте ймовірність такої небезпеки низька.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

За його словами, динаміка та ефект від ракетних обстрілів з боку окупантів мають дедалі меншу здатність.

«Теоретично може загрожувати, на практиці я не бачу такої небезпеки зараз. Я вважаю, що найгірше ми вже пройшли із цими ракетними атаками, я дуже на це сподіваюся. Динаміки цих атак та ефект від тих атак показує, що росіяни мають дедалі меншу та меншу здатність», – сказав він.

Кудрицький також додав, що українські енергетики вже навчилися і знають, як потрібно готуватися до ймовірних ракетних обстрілів, які готують росіяни.

«Мені здається, що цей атакуючий потенціал все більше вичерпуватиметься. Я впевнений, що росіяни, які зараз програють на звичайному фронті, на енергетичному фронті теж програють», — додав Кудрицький.

Екстрені відключення станом на 1 січня

Екстрені відключення запровадили у деяких інших областях України.

Одеська область. У регіоні запровадили екстрені відключення. Графіки стабілізаційних відключень, складенs раніше, не діють.

Київ та Київська область. Після відключення електроенергії 31 грудня внаслідок нової ракетної атаки у регіоні скасували екстрені відключення.

Полтавська область. На Полтавщині діють обмеження на кількість електроенергії, яку можуть використовувати мешканці регіону. Обленерго намагається мінімізувати період вимкнення.

Запорізька область. У регіоні намагаються відновити подачу струму всім споживачам на контрольованій території.

Львівська область. На Львівщині діють графіки стабілізаційних відключень. Але вони використовуються в тому випадку, якщо в системі не вистачає потужності для подачі струму всім клієнтам.

Донецька область. На Донеччині також застосовують графіки екстрених відключень. Ситуація в регіоні складна через велику кількість обстрілів та військових дій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.