У Росії заявили про готовність відключитися від глобального інтернету

Російська Федерація має власні технології для забезпечення автономної роботи й готова відключитися від глобального інтернету в разі необхідності.

Про це заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю російським ЗМІ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Медведєв заявив, що Росія має технології, щоб забезпечити автономну роботу «рунету», проте відключатися від глобальної мережі готові лише в крайньому разі.

«Технологічно для цього все готово. На законодавчому рівні також всі рішення прийняті. Але ще раз підкреслюю: це непросто, і цього б дуже не хотілося», – сказав він.

За словами заступника голови Радбезу РФ, таке рішення – це запасний план на випадок, якщо Росію відключать від глобальної мережі.

«Інтернет, як відомо, з’явився в певний час. І, безумовно, ключові права на управління (перебувають – ред.) у Сполучених Штатах Америки. Так що потенційно, якщо трапиться щось надзвичайне, якщо у когось зовсім знесе голову, таке може статися. Саме тому, що ключі від цього скриньки знаходяться за океаном», – сказав Медведєв.

Він також додав, що Росія також отримує постійні загрози відключення від міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT.

«Ми навіть були змушені створити свою систему передачі інформації, якщо раптом це станеться, щоб можна було обмінюватися електронними повідомленнями. Те ж саме потенційно може статися і з інтернетом, і тоді у нас не буде доступу до основних вузлів цієї мережі», – уточнив Медведєв.

Нагадаємо. Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія не буде робити ніяких кроків назустріч по досягненню миру на Донбасі, то Україна може ініціювати відключення її від SWIFT.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.