Український воїн, який зник на Донбасі, знаходиться в ОРДО

Сьогодні, 1 лютого, оперативно-тактичне угруповання «Схід» повідомило про зникнення військовослужбовця ще 28 січня. Бойовики кажуть про дезертирство.

Подробиці. Про зникнення бійця повідомило ОТУ «Схід» у Фейсбуці сьогодні, 1 лютого.

«Ввечері, 28 січня, під час перевірки особового складу, в одному з підрозділів військової частини в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було виявлено відсутність військовослужбовця», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заходи розшуку були вжиті негайно, проте без результатів. Військовий зник під час чергування на одному із взводних опорних пункті, при цьому зброя з набоями залишилась на місці служби. Також вказується, що він «характеризується як людина винятково спокійна та виважена, конфліктних ситуацій ні з ким не мав».

Наприкінці повідомлення додається, що боєць знаходиться на окупованій території Донбасу.

«За наявною інформацією даний військовослужбовець знаходиться на території не підконтрольній Уряду України. Тривають слідчі дії, обставини з’ясовуються», – йдеться в повідомленні.

Сепаратистський Телеграм-канал заявив, що український військовослужбовець дійсно знаходиться там і що він нібито добровільно перейшов на сторону російських найманців.

«До нас за допомогою звернувся військовослужбовець механізованого батальйону 1 танкової бригади ЗСУ, з проханням захистити його від свавілля з боку товаришів по службі. З метою збереження життя українського громадянина, у взаємодії з силовими відомствами Республіки 28 січня проведена успішна операція по забезпеченню переходу на нашу територію рядового Анатолія Тараненко. На даний час йому надається психологічна допомога, життю нічого не загрожує», – йдеться в повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.