Аваков прокоментував обвинувачення у «справі Шеремета»: це змагальна процедура

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що обвинувачуваних у справі вбивства Павла Шеремета можуть як звільнити, так і ув’язнити. Особиста думка не змінилася.

Про це міністр МВС Аресен Аваков розповів в інтерв’ю «1+1», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Аваков зазначив, що процедура суду полягає в тому, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета обвинувачуваних (Антоненка, Кузьменко, Дугарь) можуть як ув’язнити, так і виправдати. І «Що тут такого, якщо їх звільнять?».

«А це змагальна процедура (суд – ред.). Що тут такого, якщо їх (обвинувачених – ред.) звільнять… Національна поліція разом із прокуратурою підготувала обвинувачення. На це обвинувачення треба відповісти. Далі буде рішення суду. Суд має винести вердикт винні чи ні. Невинні – значить помилилося обвинувачення. Є процедура відповідних санкцій», – сказав Аваков.

Він також додав, що його особиста думка з моменту вручення обвинувачення не змінилася.

«Якщо винні – вони мають понести покарання. Але я менше всього хочу, щоб це було рішення (суду – ред.), що ігнорує факти, доцільність політична чи ще якась. Хочете мою думку? Міністр не має це коментувати поки йде процес. Моя думка мало змінювалась з того часу», – додав Аваков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.