Понад 18 тисяч акаунтів: СБУ заблокувала проросійську ботоферму

Служба безпеки України заблокувала роботу ботоферми потужністю понад 18 тисяч акаунтів. Вона працювала на замовлення російських кураторів і окремих українських політичних сил.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Співробітники СБУ в ході досудового розслідування встановили, що ботоферму організували троє жителів Києва. Потужність ботоферми становила понад 18 тисяч акаунтів, які були зареєстровані в електронних поштових скриньках заборонених російських поштових сервісів.

«Зокрема, у жовтні минулого року під час проведення виборів до місцевих рад зловмисники розповсюджували недостовірну інформацію про ситуацію в Україні. Вони штучно підвищували соціальну напругу у суспільстві. Займались «накручуванням» кількості голосів у соцопитуваннях, штучно збільшували кількість замовних перепостів і коментарів окремих лідерів громадської думки та політичних діячів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оплату за свої послуги організатори отримували через заборонені російські електронні гаманці.

«Це дозволяло забезпечити анонімність клієнтів, які замовляли підтримку необхідних меседжів у соціальних мережах. Вартість варіювалась від складності технічних завдань і специфіки цільової аудиторії», – повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцем розташування ботоферми у спальному районі Києва було виявлено на серверному обладнанні програмні продукти, які перебувають під санкціями. Наразі комп’ютерну техніку та сім-картки операторів мобільного зв’язку, які використовували у протиправній діяльності, вилучено.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.