Росія хоче продавити залучення своїх «миротворців» для врегулювання «конфлікту» на Донбасі

Українська делегація ТКГ повідомила про наміри агресора «легітимізувати питання залучення російських миротворців для врегулювання конфлікту на сході України».

Про це йдеться у повідомленні делегації ТКГ у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У делегації заявили, що вчора, 28 лютого, керівник української сторони СЦКК генерал-майор Сергій Салкуцан надіслав Главі СММ ОБСЄ ноту про провокаційні дії окупаційних сил.

«За наявною в УС СЦКК інформацією Російською Федерацією проводиться низка заходів, спрямованих на перегляд раніше досягнутих за посередництва СММ ОБСЄ домовленостей про Додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню. Зокрема, ці дії РФ спрямовані на оцінку реакції міжнародного співтовариства на можливу участь військовослужбовців ЗС РФ у складі СЦКК як «…єдиного надійного способу для сприяння врегулюванню конфлікту на сході України», – йдеться в повідомленні.

Як приклад наводиться проведення зйомки серії репортажів 27 лютого на позиціях одного з підрозділів 2 АК (зона відповідальності – ТОРЛОУ). У них «акцентується увага на можливості підвищення ефективності контролю режиму припинення вогню в разі залучення до цього процесу російських миротворців». При цьому у репортажах йдеться про те, що оцінка, нібито, була дана представниками СММ ОБСЄ з деяких західноєвропейських країн.

«До проведення вищевказаних зйомок були залучені військовослужбовці 2 АК, а в якості знімального реквізиту використовувалися уніформа спостерігачів СММ ОБСЄ і військовослужбовців так званого «представництва ЛНР в СЦКК», – йдеться в повідомленні.

Ці дії з боку агресора українська сторона вважає спрямованими на «дискредитацію Місії та координаційного механізму як ефективного інструменту контролю за режимом припинення вогню». І зазначає, що Росія, як і раніше, не планує виконувати взяті раніше на себе зобов’язання і домовленості, які були досягнуті в ході засідань ТКГ і у форматі Нормандської четвірки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.