СБУ викрила факти підробки документів під час реєстрації «Партії Шарія»

У ході досудового розслідування щодо проросійського блогера Анатолія Шарія було виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія».

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні по справі Анатолія Шарія.

Крім того, повідомляється, що під час досудового розслідування співробітниками СБУ було виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія».

«Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 Кримінального кодексу України («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»). Ці матеріали також направлено до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. 16 лютого Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину громадянину України, проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію. Слідчі вважають, що він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері на замовлення іноземних структур.

Шарія викликали для участі у допиті в якості підозрюваного, проте він не з‘явився. Наразі Анатолія Шарія оголошено у державний розшук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.