Зеленський анонсував «суд у смартфоні»

Президент України Володимир Зеленський заявив про наміри влади створити «суд у смартфоні».

Таку заяву він зробив під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» у Києві, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами президента, однією з проблем в Україні є брак доброчесних та незалежних суддів. І зазначив, що кожна влада в Україні обіцяла провести судову реформу, «але в результаті суди залишалися нереформованими, корумпованими та неефективними».

«Ми налаштовані розірвати це замкнене коло. Чесний і справедливий суд – це саме та частина моєї президентської програми, від якої значною мірою залежить виконання багатьох інших частин», – сказав Володимир Зеленський.

Крім того, анонсував «суд у смартфоні».

«Ми прагнемо і обов’язково створимо «суд у смартфоні». Більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, що мінімізує корупцію та можливості для зловживання», – заявив президент під час форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя».

Однією з «хвороб» судової системи країни Зеленський назвав нестачу суддів, через що судова система перевантажена. Президент додав, що українським судам також «бракує доброчесних суддів».

Президент додав, що громадяни України мають брати безпосередню участь у здійсненні правосуддя.

«Ми запроваджуємо в країні народовладдя, а це – не лише місцеві та всеукраїнські референдуми. Одним з його інструментів є суд присяжних. Наразі готові два законопроекти, що дадуть старт його роботі», – заявив Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.