Російські військові йдуть на війну, підписуючи згоду на вбивство цивільних в Україні – СБУ

 Служба безпеки України з посиланням на свідчення полоненого російського військовослужбовця повідомляє про те, що військові РФ перед відправленням на війну в Україну підписують згоду на вбивство мирних жителів.

У вівторок СБУ у своєму телеграм-каналі виклала відео зі свідченнями полоненого російського військовослужбовця.

“Я снайпер… Нам прийшов наказ підписати згоду, що ми їдемо вбивати мирних громадян України. 29 квітня. Усі з нашої роти підписали… Дехто писав відмову, але замполіт сказав – пишіть рапорти заново, треба їхати. Сказав, мовляв, якщо не поїдете, то “на губу” (гаупвахту) відправлять або просто звільнять”, – розповідає російський військовослужбовець, якого українські захисники взяли в полон під час бойових дій на території Волноваського району Донецької області.

У СБУ зазначають, що нові полонені загарбники вже не розповідають слідчим, що приїхали в Україну на навчання. “Ці байки були на початку, а зараз окупанти наперед розуміють, що їм даватимуть накази вбивати цивільних українців”, – додали в українській спецслужбі.

Джерело: https://t.me/SBUkr/4358

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.