Гугл підвищує вартість своїх платних послуг для українців

1 грудня компанія Google у поштовій розсилці повідомила українських користувачів про майбутнє зростання вартості платних сервісів. Відповідно до вимог українського законодавства Google почне стягувати додатково 20% ПДВ від теперішньої вартості підписок на свої сервіси.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на AIN.UA.

Подорожчання торкнеться всіх українських споживачів, зокрема і ФОПів. Уникнути його зможуть лише власники бізнесу, зареєстрованого належним чином (юридичні особи). Це пов’язано із нещодавно прийнятим та підписаним законом про “податок на Facebook”, який ініціював голова фінансового комітету Данило Гетманцев.

У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).

На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси. Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи […] в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні“, — йдеться в листі від Гугл.

Від сплати ПДВ звільняються лише операції з постачання послуг з дистанційного навчання через Інтернет (якщо мережа використовується виключно як засіб комунікації між викладачем і слухачем) та окремі освітні сервіси.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.