Генштаб: Загроза завдання росією ракетних ударів найближчим часом зберігається

Найближчим часом російські війська продовжуватимуть завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури України.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу.

«Зберігається загроза завдання противником найближчим часом ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України та військових об’єктах. Цілями дій ворога є викликати паніку в населення для дестабілізації внутрішньої обстановки», – сказав Громов.

Він зазначив, що протягом тижня екіпажі стратегічних бомбардувальників Ту-95 мс рф виконували польоти у повітряному просторі саратовської, самарської та оренбурзької областей росії. Крім того, польоти здійснювались у повітряному просторі східної частини рф та акваторії Баренцевого моря.

Для відпрацювання завдань із дозаправлення пальним у повітрі залучалися екіпажі двох літаків-заправників Іл -78 дальньої авіації. Військова транспортна авіація росії виконувала завдання щодо переміщення особового складу, озброєння військової техніки, запасів матеріально-технічних засобів на свої аеродроми.

«Триває підготовка мобілізованого особового складу. Ворог продовжує переміщувати особовий склад, озброєння та військову техніку до районів ведення бойових дій, докомплектування нових підрозділів, а також для тих підрозділів, що зазнали втрат, поповнює запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів», – додав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.