ЗСУ просуваються на Луганщині: до Кремінної декілька кілометрів

Українські військові вже знаходяться за декілька кілометрів від міста Кремінна на Луганщині та рухаються вперед у напрямку Сватового.

Проте кожен метр землі дається захисникам дуже важко через суттєві сили противника.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«На сьогодні ситуація складна, але кардинально відрізняється. У Білогорівці українські військові тримають оборону, їх постійно тривають штурми. З іншого боку ми вже недалеко від Кремінної. Буквально декілька кілометрів», – повідомив Гайдай.

ЗСУ також рухаються вперед і на Сватівщині попри те, що замінована уся територія – від мостів до лісопосадок. Також росіяни стягнули велику кількість техніки.

«Дуже важко дається кожен метр землі, тому що величезну кількість техніки привезли туди окупанти. Був у них час, щоби підготуватися, замінувати і дороги, і мости, і будівлі, і лісосмуги. Збудовані якісь укріпрайони. Величезна кількість збройних сил, там різні підрозділи: і кадирівці, і «ЛНР», «ДНР», і свіжомобілізовані з Росії, і так звані «вагнерівці», – описав ситуацію очільник ОВА.

У Старобільську окупанти створюють вже другу лінію оборони з військових, перекинутих з Херсонського напрямку.

«Після деокупації ми будемо відновлювати кожен населений пункт Луганської області. Інакшої думки і бути не може. Будувати будемо з нуля. Зараз ми можемо лише спочатку оцінити масштаби руйнувань, невідомо, що буде, коли орки почнуть залишати місто. Якщо зараз вони досі гатять по вже звільненим селам», – додав Гайдай.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.