МОЗ виключило можливість реєстрації російської вакцини в Україні

Російська вакцина проти COVID-19 «Спутник V» не пройшла третю фазу клінічних досліджень, а тому не може використовуватись в Україні.

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко написав у Facebook.

Подробиці. Чутки щодо реєстрації російської вакцини в Україні не відповідають дійсності.

«Україна використовуватиме лише ті вакцини, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень. Тому всі чутки та політичні заяви щодо державної реєстрації в Україні російської вакцини-кандидата не відповідають дійсності», – підкреслив він.

За даними заступника глави МОЗ, на сьогодні вже є вакцини проти COVID-19, дозволені до використання за спеціальними процедурами (emergency use authorization). Для такої реєстрації використовувались проміжні звіти клінічних досліджень.

«Виходячи з цього, Україна ухвалила рішення про можливість реєстрації вакцин, які зареєстровані в країнах з жорсткою регуляторною політикою», – зазначив він.

При цьому Ляшко наголосив, лише за вищевказаних умов МОЗ допускатиме вакцини до використання в Україні.

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті, закінчення третьої фази клінічних досліджень вакцини «Спутник V», заплановано на грудень 2021 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.