Папа Римський виступив із молитвою, закликавши до миру в 2021 році

Папа Римський Франциск виступив у п’ятницю, 1 січня, зі своєю традиційною молитвою Ангел Господній, закликавши до миру.

Про це повідомляє Vatican News.

Подробиці. Папа Римський виступив із новорічною молитвою попри хворобу. У своїй промові він висловився за те, щоб 2021 рік став роком «братерської солідарності та миру для всіх, рік, наповнений довірливим очікуванням і надій».

«Болючі події, якими був позначений шлях людства минулого року, особливо, пандемія, вчать нас, наскільки необхідним є цікавитися проблемами інших та поділяти їхні турботи», – сказав Папа Римський.

Він зазначив, що мир є «не лише відсутністю війни», але й «життям, наповненим сенсом», яке спрямоване «на особисте сповнення у взаємообміні з іншими».

«Мир зможемо будувати, якщо почнемо перебувати в мирі з собою самими і з тими, які поруч, усуваючи перешкоди, які заважають піклуватися тими, які перебувають у потребі та нестачі. Йдеться про розвиток ментальності та культури піклування з метою подолання байдужості, відкинення як непотребу, суперництва, які, на жаль, переважають», – сказав Франциск.

Нагадаємо. Раніше стало відомо, що Папа Франциск через проблеми зі здоров’ям не очолюватиме цьогорічні святкові меси. Як повідомила канцелярія Ватикану, у папи – невралгія сідничного нерва.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.