Британський уряд рекомендував держсектору відпрацювати свої плани за відсутності 25% персоналу

У зв’язку з активним поширенням коронавірусу в країні уряд Великої Британії попросив керівників державного сектора відпрацювати плани дій на випадок найгіршого сценарію – відсутності на робочих місцях до 25% персоналу.

Це прохання зумовлене розробкою заходів щодо мінімізації збоїв в економіці та роботі держустанов у результаті швидкого розповсюдження варіанта COVID-19 “омікрон”.

“Досі збої, спричинені “омікроном”, контролювалися у більшості галузей державного сектора, але керівникам сектора було запропоновано протестувати плани на випадок найгірших сценаріїв – відсутності 10%, 20% та 25% робочої сили”, – йдеться у заяві уряду.

У ній наголошується, що підприємства та державні служби можуть зіткнутися з перебоями у роботі найближчими тижнями у зв’язку зі зростанням кількості інфікованих та необхідністю самоізоляції протягом семи днів людей із позитивними тестами на коронавірус.

Уряд не виключає, що в таких умовах він може попросити волонтерів, наприклад, вчителів, що вийшли на пенсію, щоб ті повернулися до роботи.

Добова кількість нових випадків зараження COVID-19 у Сполученому Королівстві, за даними на вечір п’ятниці, зросла до рекордних 189 тис. 846, що набагато вище, ніж під час попередніх сплесків.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.