Шкарлет розповів про шахрайські дзвінки від його імені

Голова міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що освітянам, держслужбовцям та іншим особам дзвонять шахраї, називаючись його ім’ям.

Про це Сергій Шкарлет повідомив у своєму Telegram-каналі.

Подробиці. За словами очільника МОЗ, шахраї представляються міністром і призначають зустрічі.

«Останній номер телефону, з якого відбувалися подібні дзвінки: 0957793488. Мета цих шахраїв мені не відома, тому я звертаюся до колег із проханням бути обачними», – написав він.

Шкарлет підкреслив, що усі робочі дзвінки здійснює тільки з телефонів приймальні міністерства і вказав, що всі ці номери опубліковані на офіційному сайті.

«Юристи МОН опрацьовують питання щодо фейкових дзвінків та можливості звернення до правоохоронних органів», – додав Шкарлет.

Наразі МОН – це не перше міністерство, від імені посадовців якого невідомі здійснюють дзвінки. Раніше про шахрайські дзвінки розповів також заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар Віктор Ляшко. Він розповів, як шахраї телефонували начебто від його імені і вимагали перевести на їхній рахунок значну суму коштів «на допомогу».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.