РПЦ визнала у своєму складі УПЦ МП

Представник Російської православної церкви назвав перебування церкви УПЦ Московського патріархату вільним та свідомим вибором.

Про це написав керівник відділу РПЦ із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда у своєму Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Легойда заявив, що «перебування в складі РПЦ – вільний вибір УПЦ Московського патріархату і зазначив, що причиною «гонінь» та звинувачень на адресу УПЦ МП є її залежність від Москви. При цьому він пояснив вибір тим, що нібито РПЦ «має набагато більший ступінь самостійності, ніж ПЦУ».

Легойда нагадав про нещодавній з’їзд представників храмів Московського патріархату, який проходив у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Тоді приїхали близько 300 представників парафій, які перейшли з Московського патріархату до помісної Православної церкви. А Московська церква називає такі храми «захопленими».

«У зв’язку з цим хотілося б зазначити, що УПЦ МП має набагато більшу ступінь самостійності, ніж автокефальна ПЦУ, – написав представник РПЦ. – Навіть критики, котрих не можна звинуватити в симпатіях до Руської православної церкви, справедливо відзначають відсутність будь-якого тиску з боку Москви на українське церковне життя. Та й про який тиск може йти мова, якщо перебування в складі Руської церкви – це вільний вибір Української православної церкви (Московського патріархату – ред.), її єпископату і мільйонів віруючих людей України».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.