У ТКГ не згадали про тиск ОБСЄ та розмови з маріонетками Кремля

Українська делегація у ТКГ з Донбасу розповіла про результати сьогоднішнього засідання, але не згадала про розмови з представниками ОРДЛО та тиск з боку представника ОБСЄ. Навпаки, подякувала модератору.

Про це йдеться у повідомленні ТКГ у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Українська делегація у ТКГ з Донбасу розповіла про чергове, вже 150-е засідання ТКГ в робочих підгрупах. І зазначила, що РФ «має взяти на себе політичну відповідальність за реалізацію рішень Нормандського формату».

«Вони ухиляються від визнання такої відповідальності і продовжують наполягати, що РФ є лише посередником у конфлікті на рівні з ФРН та Францією, та ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що засідання підгруп з безпеки та гуманітарної також пройшли безрезультатно. Росія знову заблокувала питання відкриття роботи КПВВ зі свого боку.

Також повідомляється, що РФ вкотре намагається перекласти ведення переговорів на своїх маріонеток.

«Російська делегація намагається підпорядкувати усі питання (гуманітарні, безпекові, економічні) своїй політичній меті – примусити Україну та ОБСЄ вести прямі перемовини з представниками квазі-державних маріонеткових утворень як з повноважними представниками однієї зі сторін конфлікту», – йдеться в повідомленні.

Вказується, що «українська сторона розцінює такі заяви як прояв неповаги до держав-учасниць Нормандського формату та міжнародних організацій» і як намір досягнути своїх цілей.

При цьому жодного слова про те, що саме сьогодні вперше за весь час саме маріонетки Кремля взяли слово, а представник РФ майже нічого не казав. Про це раніше повідомив представник Луганська зі сторони України в ТКГ Сергій Гармаш.

Не було також сказано жодного слова про тиск модератора ОБСЄ щодо пропозиції розглянути так званий «план ОРДЛО» по врегулюванню ситуації. Замість цього – подяка.

«Дякуємо державам-партнерам, насамперед, Франції та ФРН, а також ОБСЄ, які не дозволяють РФ однобічно переглянути Нормандські та Мінські домовленості. Такі спроби не матимуть успіху і отримають належну оцінку з боку міжнародного співтовариства», – зазначили в ТКГ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.