Взято під варту 10 російських військових у Київській області – генпрокурор

На Київщині заарештовано 10 російських військовослужбовців, взятих у полон під час оборони позицій, повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

“Прокурори виконують функції слідчого судді – взяли під варту 10 загарбників у Київській області. Забезпечуємо правосуддя в умовах воєнного стану – там, де суди не можуть працювати, роботу слідчих суддів виконують прокурори”, – йдеться у повідомленні Венедіктової, розміщеному на її сторінці Facebook у середу.

За її словами, прокурори Київської обласної прокуратури у порядку ст. 615 України заарештували 10 військовослужбовців збройних сил РФ, вони підозрюються у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

“Під час оборони позицій було взято в полон і передано правоохоронцям командир танка окремої гвардійської мотострілецької бригади і рядові солдати військових частин країни-агресора, що вторглися в Україну”, – наголосила генпрокурор.

За її словами, наразі слідство відпрацьовує вертикаль незаконних вказівок у формуванні ворога.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.