Ієромонах, який приєднався до ПЦУ: Києво-Печерська лавра стане частиною помісної церкви

Києво-Печерська лавра незабаром стане частиною помісної Православної церкви. Більшість там не замислюється про московську пропаганду, а пливуть за течією.

Про це розповів колишній помічник голови відділу інформації і зв’язків із громадськістю Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, церковний публіцист і богослов РПЦ в Україні (УПЦ МП), ієромонах Інокентій Підтоптний в інтерв’ю «Главкому», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Наразі ієромонах Інокентій Підтоптаний приєднався до кліриків Переяславсько-Вишневської єпархії Помісної церкви України.

Він розповів про настрої в Києво-Печерській лаврі, зазначивши, що більшість не замислюється про московську пропаганду, а пливуть собі за течією.

«Ми якось говорили з владикою Олександром (Драбинком) про цю ситуацію. То він каже, що якщо лавру віддадуть ПЦУ, то 70% її мешканців у ній залишаться. Ну, можливо не 70%, а 50% так точно. Усе розставить час по своїх місцях. Рано чи пізно, але лавра стане частиною помісної Православної церкви, це справа часу», – сказав він.

За словами Отця Інокентія, в нього три місяці майже ніяких контактів ні з ким не було зі священноначальників УПЦ МП.

«І за ці три місяці це рішення (приєднатися до ПЦУ, – ред.) в мене визрівало, як озима пшениця. Я б це рішення прийняв і раніше, ще в грудні, але мав побути вдома. Мама радила почекати до Великодня. Але я сказав, що йде Великий піст, маю зараз вирішити, бо десь треба бути. Вона каже: ти вирішив? Я тебе підтримую. Тато мене теж підтримав», – сказав він.

Читайте також: Єдина українська церква у Слов’янську потребує допомоги

Ієромонах також розповів, що про своє приєднання до ПЦУ насамперед розповів бабусі.

«На що почув відповідь: «Слава Богу». Днями телефонував тітці своїй зі Львова. Вона на моє рішення відповіла: «Ой, я тепер така спокійна», – сказав він.

Нагадаємо. Експомічник голови відділу інформації і зв’язків із громадськістю Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, церковний публіцист і богослов РПЦ в Україні (УПЦ МП), ієромонах Інокентій Підтоптаний приєднався до кліриків Переяславсько-Вишневської єпархії Помісної церкви України. Головним тут є той факт, що до Помісної церкви приєднався представник українського монастиря, у якому орудує найбільш консервативна й закрита для зовнішнього світу частина РПЦ у нашій державі.

Отець Інокентій приєднався до Помісної Української православної церкви в середині березня, а 31 березня митрополит Онуфрій заборонив отцю Інокентію в служінні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.