Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися: у ЗСУ знову поранений захисник

Кількість обстрілів із боку збройних російських угруповань збільшується. В результаті обстрілів отримав поранення український військовий.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Від початку поточної доби російські бойовики сім разів порушили режим «тиші».

На Луганському напрямку біля населеного пункту Новотошківське російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

На Донецькому напрямку поряд з н.п. Гнутове та Пищевик ворог гатив із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. Крім того, вогонь вели із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожих дій один воїн зі складу Операції Об’єднаних сил дістав поранення. Захиснику оперативно надали допомогу», – повідомили у Міноборони.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначає, що командування збройних сил РФ нарощує бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

«Цього тижня під контролем кадрових російських офіцерів у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів проведені командно-штабні тренування у загальній системі управління 8 армії Південного військового округу ЗС РФ з метою підтримання їх у готовності до застосування в умовах можливого загострення обстановки», – йдеться у повідомленні на цю годину.

Нагадаємо. Вчора, 1 квітня, під населеним пунктом Шуми на Горлівському напрямку, російські збройні формування знову завдали ударів. Внаслідок обстрілу було поранено українського військового.

Українська сторона в ході переговорів ТКГ запропонувала посилити «режим тиші», однак представники РФ відмовилися.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України і готується до військових навчань в Брянську і окупованому Криму. У Росії пояснили стягування військ до кордонів з Україною загрозою з боку НАТО.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.