Турчинов: штаб «ЄС» почав проведення обліку резервістів та ветеранів АТО і ССО

Керівництво нашої країни, два роки поспіль розповідаючи про “мирні ініціативи та припинення вогню”, завели ситуацію у глухий кут. Відвівши війська, заборонивши проводити розвідку та адекватно реагувати на провокації, вони послабили наші позиції в умовах загострення ситуації на фронті.

Під час розмови про мир “зелена влада” постійно розповідала про наявність у них альтернативного плану “Б”. Але всі останні засідання РНБО жодним чином не торкнулися питання посилення обороноздатності нашої держави та протидії російській агресії, що є свідченням розгубленості влади перед реальними і потенційними загрозами.

Що стосується концентрації російських військ вздовж україно-російського кордону. Попри те, що це є серйозною загрозою та свідченням агресивних намірів РФ, чисельність російських військ, що зараз сконцентровані на кордоні, значно менша, ніж це було в 2014 році. Нагадаю, що 1 березня 2014 року російський парламент схвалив рішення щодо введення військ до України. Крім того, зараз реакція наших стратегічних партнерів чітка і послідовна, на відміну від того, що відбувалося у ті часи.

Не очікуючи від влади ініціатив та швидких рішень, штаб ЄС почав проведення обліку резервістів та ветеранів АТО і ССО для забезпечення швидкого реагування на випадок виникнення реальних загроз. Паніки не повинно бути, потрібна системна робота та впевненість у нашій перемозі.

Читайте також: Порошенко: Контакт президента Байдена із президентом Зеленським — дуже на часі

В 2014 році наші сили були неспівставні з тим, що є зараз, але навіть в тих умовах ми вистояли та змогли звільнити значну частину наших окупованих територій. Переконаний, що і зараз у держави достатньо сил для того, щоб дати відсіч будь-якій агресії. Знаю, що тисячі українських патріотів, які тоді добровільно пішли захищати країну, готові це зробити і зараз!

Олександр Турчинов – екссекретар РНБО (допис у Телеграм-каналі)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.