Відкрито: у Держдумі РФ пригрозили Україні введенням військ для «захисту» громадян на Донбасі

У РФ заявили, що «захищатимуть громадян, які проживають на Донбасі» в разі подальшого загострення на сході. А підтримку України з боку США у Росії назвали «відкритою агресією».

Про це заявив депутат Державної думи РФ, керівник інтеграційного комітету «Росія-Донбас» Андрій Козенко, передає «РИА Новости».

Подробиці. Депутат Держдуми дорікнув США у «втручанні в справи інших держав».

«У Пентагоні за звичкою забувають про те, що не мають право втручатися в справи інших держав. До конфлікту в Донбасі Вашингтон не має ніякого стосунку. І якщо в разі посилення військових дій, тим більше за участю американських військових, в Донбасі з боку США це буде відкритою агресією, то Росія буде мати повне право на захист громадян, які проживають в Донбасі і своїх співвітчизників, яким зобов’язана надавати всебічну підтримку згідно із затвердженими недавно змін в Конституції», – сказав Козенко.

Крім того, назвав агресію Росії по відношенню до України «міфічною».

«По суті, Україна і США обговорили загальну боєздатність до спільного ведення військових дій проти жителів Донбасу, не дуже вміло приховуючи все це міфічною “агресією” Росії. Після подібних заяв, очевидно, потрібно готуватися до провокацій з боку України. До того ж, зрозуміло , хто є замовником, розкриті всі карти, за якими ховається стурбованість США зміцненням позицій Росії», – додав депутат.

Читайте також: Біля кордонів з Україною помітили 16 російських вертольотів (відео)

Як відомо, кількість обстрілів із боку збройних російських угруповань збільшується.

Нагадаємо. Сьогодні, 2 квітня, результаті обстрілів з боку російських окупаційних сил отримав поранення український військовий.

Вчора, 1 квітня, під населеним пунктом Шуми на Горлівському напрямку, російські збройні формування знову завдали ударів. Внаслідок обстрілу було поранено українського військового.

Українська сторона в ході переговорів ТКГ запропонувала посилити «режим тиші», однак представники РФ відмовилися.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України і готується до військових навчань в Брянську і окупованому Криму. У Росії пояснили стягування військ до кордонів з Україною загрозою з боку НАТО.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.