МОЗ України з початку повномасштабного вторгнення РФ зібрало гумдопомоги майже на 6 млрд грн

Із початку повномасштабних військових дій до України надійшло близько 4,5 тонни гуманітарних медичних вантажів на загальну суму 5,9 млн грн, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України у звіті про постачання медичної та гуманітарної допомоги через його структури в умовах воєнного стану.

За його даними, загалом за період воєнного стану станом на 29 квітня до країни поставлено 130,7 млн од. лікарських засобів, 26,5 млн витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту, 122,4 тис. медичних інструментів, 13,9 тис. комплексних медичних наборів, 137,5 тис. од. технічного обладнання, 45,8 тис. укомплектованих тактичних аптечок, 615 од. медичних меблів, 194 машини швидкої допомоги тощо, а також один медичний госпіталь, 1,6 тис. бронежилетів та касок для медпрацівників, 590 порталів Starlink та 41,4 млн од. іншого медичного обладнання.

За даними відомства, медичну гуманітарну допомогу вже розподілено для забезпечення безперебійного функціонування лікарень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.