В Одесі затримано диверсантів, які планували дестабілізацію ситуації на роковини трагедії 2 травня

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) та Нацполіції затримали в Одесі 12 людей, підозрюваних у підготовці диверсій і протестів у роковини трагедії 2 травня, повідомляє ДБР.

“Напередодні 2 травня співробітники ДБР і Нацполіції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів і виконавців можливих диверсій і провокацій у річницю трагедії. Було перевірено десятки людей із криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб РФ дестабілізувати ситуацію в регіоні”, – ідеться в повідомленні бюро, розміщеному в понеділок на сайті ДБР.

У повідомленні наголошується, що за результатами спецоперації правоохоронці затримали 12 осіб, обґрунтовано підозрюваних у підготовці диверсій і протестів на Одещині.

В Одесі затримано диверсантів, які планували дестабілізацію ситуації на роковини трагедії 2 травня

За інформацією ДБР, під час обшуків у затриманих вилучено арсенал зброї та вибухівки, прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги й агітаційні брошури.

“Вони мали реалізувати свій злочинний план на роковини трагічних подій – 2 травня. Слідчі ДБР порушили кримінальне провадження за статтею про державну зраду (ч.1 ст.111 КК України), затриманих передано Службі безпеки України для подальших процесуальних дій”, – ідеться в повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.