У Кабміні роз’яснили деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у 2022 році

З 1 жовтня Міністерство соціальної політики змінює механізм виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання побутового палива й скрапленого газу. Тепер цим опікуватиметься Пенсійний фонд, через який і здійснюватимуться виплати.

Постанова Кабміну №1041 передбачає внесення низки змін до нормативних актів уряду, якими регулюються питання призначення та виплати субсидій та пільг.

Таке рішення приймається з метою забезпечення права на належні пільги особам, які були вимушені покинути свої домівки через повномасштабну російську агресію. Таким чином, усі, хто має таке право, продовжуватимуть отримувати пільги на місцях тимчасового проживання,

Що стосується способу надходження виплат, то він залишиться незмінним: на карткові рахунки чи через “Укрпошту”.

Відомо, що до 1 грудня 2022 року буде діяти перехідний період. В цей час нарахування субсидій та пільг здійснюватимуть органи соціального захисту населення. Після цього такі функції також перейдуть до органів ПФУ.

Що потрібно знати про нарахування субсидій

  • Для того, щоб претендувати на субсидію, плата за житлово-комунальні послуги повинна бути більшою, ніж визначений для сім’ї обов’язковий платіж.
  • Субсидія розраховується, як плата за ЖКП в межах норм і нормативів мінус обов’язковий платіж.
  • Субсидію можуть отримати ті, хто зареєстрований (прописаний) в будинку, або хто не зареєстрований, але фактично проживають у будинку (орендарі помешкання, переселенці).
  • Заяву для отримання субсидії можна подати онлайн за допомогою Дії, або ж фізично.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.