Блінкен особисто розповів Лаврову про наслідки у разі вторгнення РФ в Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен особисто повідомив міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову про серйозні наслідки в разі нового вторгнення російських військ в Україну.

Про це Блінкен сказав у Стокгольмі на початку зустрічі з Лавровим у кулуарах засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ (відео заяви Блінкена опублікував американський онлайн-ресурс C-SPAN),

Держсекретар США нагадав про глибоку стурбованість через плани Росії відновити агресію проти України.

«Це привело б нас точно у протилежний напрямок. Це просто не відповідає жодним інтересам. Це не лише наша стурбованість – це стурбованість, яка поділяється багатьма у Європі. І я думаю, що Сергій (глава МЗС РФ Сергій Лавров) впродовж останніх 24 годин у Стокгольмі чув про це. Ми маємо сильне і тверде зобов’язання стосовно суверенітету і територіальної цілісності України», – наголосив Блінкен.

Держсекретар США зазначив, що найкращий спосіб запобігти кризі лежить через дипломатію.

«Про це я з нетерпінням хочу поговорити з Сергієм, в тому числі про повне виконання Мінських домовленостей двома сторонами і відведення Росією її військ. Сполучені Штати готові сприяти цьому», – наголосив Блінкен.

При цьому він звернувся до Лаврова із попередженням.

«Якщо Росія домагатиметься конфронтації, будуть серйозні наслідки», – констатував держсекретар США.

Нагадаємо. 1 грудня Блінкен пригрозив Російській Федерації впливовими “економічними заходами”, які раніше не застосовувалися, в разі вторгнення в Україну.

(Джерело – УНІАН)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.