Стало відомо, які підприємства Білорусі потраплять під санкції ЄС – ЗМІ

Білоруський національний перевізник «Белавіа», кілька провідних підприємств РБ, а також сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines присутні у переліку санкцій, які готує Євросоюз у зв’язку з міграційною кризою, спричиненою режимом у Мінську.

Як передають Вчасні Новини, про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на два джерела, обізнані із ситуацією.

«Очікується, що країни ЄС цього тижня затвердять санкції проти 17 фізичних та 11 юридичних осіб», – зауважується у повідомленні.

За інформацією джерел, у переліку обмежень крім «Белавіа» та сирійської Cham Wings Airlines також присутні виробник азотних добрив «Гродно Азот» і нафтовидобувна компанія «Беларуснафта». Крім того, персональні санкції готуються проти білоруських керівників прикордонної служби та суддів.

Видання додає, що водночас високопоставлений чиновник Держдепартаменту США, який попросив не називати свою особу, заявив, що адміністрація Байдена також «дуже скоро» оприлюднить новий пакет санкцій проти Білорусі, який був узгоджений з європейськими країнами.

Варто нагадати, що ЄС і США звинувачують режим Лукашенка в організації міграційної кризи із залученнями тисяч біженців з Близького Сходу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.