На Бахмутському напрямку ЗСУ просуваються вперед

У мережі дуже багато повідомлень щодо того, що місто Бахмут Донецької області знаходиться в повному або частковому оточенні. Також пишуть, що оборона ЗСУ на цьому напрямку дуже скоро впаде.

Така інформація не відповідає дійсності. Українські захисники впевнено тримають позиції та навіть займають нові.

Про це повідомив боєць батальйону «Свобода» Ярослав Лисенко, який зараз воює на Донецькому напрямку.

«Я вас можу запевнити, що Бахмут не тільки не здається, а ми відбили ще декілька наших позицій, зайняли села і трохи посунули лінію. І зараз до Бахмуту з позицій, які ми боронимо, ще 6-7 кілометрів. Це дуже далеко. Тому ще невідомо, хто кого в оточення буде брати», – сказав він в ефірі Апостроф TV.

Ярослав Лисенко знає на власному досвіді, що таке оточення і згадує бої на Луганщині. Саме тому він впевнений в тому, що ворогу не вдасться просунутися на Бахмутському напрямку.

«Я знаю, що таке оточення, коли ми воювали у квітні-травні в Рубіжному та Сєвєродонецьку, отам було оточення, коли там був маленький апендикс – наші позиції, звідки виходити було дуже важко, тому що з іншого боку був Сіверський Донець. Я знаю, як побудовані та підготовлені фортифікаційні споруди і біля каналу, і подалі біля залізниці, нашим військовим є де закріпитися, і навіть якщо ворог на 150-300 метрів вперед просунеться, так ми його потужно відіб’ємо на 500-700 метрів», – додав український військовий.

Попри те, що ворог кидає численні ресурси на окупацію Бахмуту, досягти цілей – заявити про «перемогу» – йому не вдається вже понад пів року.

Бахмут – це і є справжній пункт Незламності, який увійде в історію, зокрема воєнну. Про його захисників та оборону розповідатимуть у військових вишах.

Це українське місто на Донеччині перетворилось на м’ясорубку та трясовину для окупантів. Воно стало «капканом», який продовжує перемелювати російські війська, у той час як на інших напрямках ЗСУ продовжують звільняти тисячі квадратних кілометрів території.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.