Ткаченко: Уся Києво-Печерська Лавра є державною власністю

Києво-Печерську Лавру не збираються нікуди передавати. Було змінено назву та відбулося уточнення адреси монастиря, який належить ПЦУ і знаходиться на території Верхньої Лаври.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі марафону «Єдині новини».

«Уся Києво-Печерська Лавра є державною власністю. Верхня – це заповідник, де розташовані музеї. Нижня Лавра передана за часів Януковича безстроково УПЦ. На території Верхньої Лаври знаходиться ще один монастир, назва якого була змінена і сьогодні була зареєстрована», – пояснив Ткаченко.

Міністр зазначив, що цей процес реєстрації нової юридичної особи просто співпав із подіями у Києво-Печерській Лаврі. Водночас додав що, згідно з указом Президента, МКІП має два місяці, аби дослідити, яким чином використовується державне майно у Нижній Лаврі самим УПЦ.

Нагадаємо, що раніше заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря повідомив, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.