Путін звільнив начальника дорожньої поліції Москви після «зливу» маршруту кортежа

У Москві з посади голови Державтоінспекції (рос. «ГІБДД») звільнили полковника поліції Юрія Дроганова

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на співрозмовника, який уточнив, що у відставку Дроганов був відправлений указом президента РФ.

Подробиці. Що саме стало причиною звільнення, не уточнюється, проте 31 грудня стало відомо, що керівництво центру МВС, яке відповідає за пересування Володимира Путіна і інших високопоставлених політиків, передавало інформацію про їх пересуванні через чати в WhatsApp, порушуючи вимоги безпеки.

Як йдеться на сайті відомства, тимчасово виконуючим обов’язки глави відомства по Москві Олексій Діокін.

Дроганов займав цю посаду з 2019 року, а на керівних позиціях в МВС працював з 1996 року, тобто майже 25 років.

«Telegram-канал «ВЧК-ОГПУ» пов’язав звільнення Дроганова з порушеннями в передачі секретних відомостей про пересування політиків через месенджер WhatsApp. Однак прямих доказів того, що відставка полковника сталася саме через витік, немає, а офіційно причина звільнення не називається. У матеріалі про кортежі прізвище Дроганова також не згадується», – зазначає з цього приводу російська служба RFI.

Нагадаємо. 31 грудня «Бі-бі-сі» випустила розслідування про спецбатальйон МВС Росії, який займається забезпеченням безпеки пересування перших осіб держави. За даними журналістів, роботу водіїв і супроводжуючих організовувалася через чати в WhatsApp – туди щодня передавалися дані про номери машин, маршрутах і екіпажах супроводу. Згідно з інструкцією, ці секретні відомості повинні передаватися по спеціальному захищеному зв’язку.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.