В Україні запрацювала система обліку лікарських засобів Е-Stock

Система обліку лікарських засобів Е-Stock вже почала роботу в пілотному режимі, а до кінця року має вийти на повноцінний рівень.

Завдяки цій системі усі пацієнти зможуть перевіряти наявність тих чи інших препаратів у медичних закладах в режимі онлайн.

І це ще один важливий крок у напрямку диджиталізації країни.

Про це повідомив Голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у Фейсбуці.

«Сьогодні доводиться телефонувати у лікарню, звертатися до керівників відділень чи закладу. Е-Stock максимально спростить процес пошуку ліків. А також дозволить попередити випадки, коли з пацієнтів вимагають гроші за препарати, які закуплені за бюджетні кошти та знаходяться у лікарні», – пояснив він.

З початку року запрацювали два модулі: збору потреби та керування користувачами.

Система Е-Stock забиратиме інформацію про потребу, доставку, наявність медичних препаратів в лікарні, їх використання та утилізацію.  

Наразі у системі 162 лікарні, що подають потребу у напрямах «доросла онкологія», «ендопротези» та «набори для трансплантації». Після тестування систему планують доопрацювати на основі відгуків медиків.

Повноцінно запрацювати Е-Stock має до кінця року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.