Магомедов розповів про ймовірність скасування штрафів за перетин кордону між Україною і РФ жителями ОРДЛО (відео)

Народний депутат заявив, що знайдено рішення, яке «точно вдасться провести або через Кабмін, або через Верховну Раду» і дозволить скасувати штрафи за перетин кордону між Україною та Росією жителями окупованих територій.

Про це розповів народний депутат Муса Магомедов.

Подробиці. Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій провело нараду з питання скасування штрафів за незаконний перетин жителями ОРДЛО непідконтрольного ділянки державного кордону між РФ і Україною. У нараді брали участь депутати, а також представники Держприкордонслужби та СБУ.

За словами Магомедова, жителів ОРДЛО змушують порушувати законодавство.

«Очевидно, що люди, які їдуть з Донецька чи Луганська в Україну через територію РФ, змушені це робити, оскільки більшість КПВВ в Донецькій області не працює, а в Луганській області досі немає жодного автомобільного пункту пропуску. Таким чином громадян фактично змушують порушувати законодавство. За що вони і змушені платити штрафи на українському кордоні. Це в основному відбувається на пунктах пропуску в Гоптівка і Міловому», – сказав він.

Магомедов зазначив, що точної статистики про кількість адміністративних справ і фактично сплачених штрафів на пунктах пропуску на офіційній кордоні з РФ не було як у присутніх на нараді, так і в Мінреінтеграціі.

Проте під час наради всі зійшлися на тому, що простого вирішення проблеми немає і не можна просто скасувати штрафи. Таке рішення викличе певні юридичні і політичні наслідки.

«Якщо ми скасовуємо штрафи за незаконний перетин кордону, це означає, що межа перестає бути кордоном як такої», – зазначив Магомедов.

Нардеп також додав, що через постанови кабміну цю проблему вирішити не можна, тож потрібно робити це на рівні зміни закону.

Швидше за все це доведеться проводити через Верховну Раду. А враховуючи, що кількість людей, яких потрібно буде переконати в необхідності такого закону, велика. Оптимізму, скажу чесно, поменшало. Але дорогу здолає той, хто йде. І через два тижні зможу сказати: ми знайшли зрозуміле й здійсненне рішення, яке точно вдасться провести або через Кабмін, або через Верховну Раду», – зазначив Магомедов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.