Резніков: УПЦ МП має офіційно визнати себе дочірньою організацією РПЦ

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало законопроєкт, який зобов’яже називати речі своїми іменами.

Про це розповів міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю LB.ua, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Згідно із законопроєктом МінТОТ «Про державну політику перехідного періоду законопроєктом», Українська православна церква Московського патріархату повинна буде закріпити в офіційних документах, що є дочірньою організацією Російської православної церкви. УПЦ МП, як і інші релігійні структури, повинна підпадати під дію українських законів.

«Ми вважаємо, що всі релігійні общини повинні підпадати під регуляцію українського права. Воно має бути уніфікованим для всіх. Якщо ви не визнаєте українську юрисдикцію, то вам потрібно буде вказати, хто є вашим безпосереднім керівником. Просто чесно, для комфортного та безпечного існування, скажіть, хто ваш начальник», – зазначив віцепрем’єр.

Він також підкреслив, що метою законопроєкту є недопущення пригнічення у громадянських правах.

«Наше завдання, щоб ніхто не був пригніченим у своєму праві на свободу віросповідання. Це право гарантує наша Конституція. Ходити в той чи інший храм, синагогу – ваше право», – додав Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.