«Енергоатом» хоче співпрацювати з канадською OCNI, у тому числі з питань виробництва водню

НАЕК «Енергоатом» та Організація канадської ядерної промисловості (Organization of Canadian Nuclear Industries, OCNI) підписали меморандум про взаєморозуміння для співпраці у сфері атомної енергетики та супутніх технологій, у тому числі водневих.

Згідно з повідомленням на сайті НАЕК, документ було підписано керівником «Енергоатому» Петром Котіним та президентом OCNI Роном Обертом 2 лютого. Меморандум передбачає кілька напрямків співпраці, у тому числі у питаннях зняття з експлуатації ядерних установок, виробництва водню за допомогою атомної енергії та розвитку великих центрів обробки даних на майданчиках АЕС, повідомляє Green Deal.

«Меморандум заохочуватиме співпрацю між канадськими та українськими ядерними дослідницькими інститутами та університетами в галузі ядерних досліджень, розробок та ядерної освіти», – йдеться у прес-релізі.

OCNI – асоціація, що об’єднує понад 240 канадських постачальників для ядерної промисловості, а її компанії розробляють реактори, виробляють основне обладнання та компоненти, а також надають інженерні послуги та підтримку канадських АЕС з реакторами CANDU (Canada Deuterium Uranium, важководний водо-водяний ядерний реактор, розроблений у Канаді) та легководних реакторів на інших ринках.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.