Україна отримає новий пакет економічної допомоги від США

Білий дім підтвердив намір надати додаткову допомогу в умовах військового тиску з російського боку

Білий дім офіційно підтвердив, що американська сторона опрацьовує разом з українським урядом новий пакет економічної допомоги Україні на тлі агресії з боку РФ. Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу.

«Так, ми обговорюємо з українською стороною пакет економічної допомоги», – підтвердила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Вона нагадала, що про це йшлося під час розмови президентів Байдена й Зеленського минулого тижня, й зараз обговорення наступних кроків продовжується на рівні урядових структур США й України.

Псакі також зауважила, що це не перший пакет економічної допомоги, який США надає українській стороні разом з підтримкою у сфері безпеки, а також у гуманітарній сфері. Тож, за її словами, нинішні обговорення спиратимуться на цей досвід.

Після розмови президентів США й України 27 січня американська сторона поінформувала, що обмірковує шляхи додаткової допомоги для економіки України в умовах військового тиску з російського боку.

До слова, Білий дім по-новому оцінив можливість вторгнення РФ в Україну.

Раніше стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена вже підготувала новий пакет військової допомоги для України. Цей пакет буде додатком до тієї американської допомоги, яка вже надходить до України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.