Офіційно: В Україні хочуть проводити моніторинг працевлаштування випускників вишів

Вже цього року в Україні може з’явитися електронна система моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

Про це повідомив глава МОН Сергій Шкарлет у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Очільник Міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет анонсував запуск електронної системи моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти вже цього року.

За його словами, це потрібно для аналізу та схвалення подальших рішень щодо розвитку системи вищої освіти України, а також для вдосконалення формули розподілу фінансування ЗВО.

«Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Міністерством освіти і науки України. Наразі вже підготовлені проєкти наказу МОН та постанови ПФУ. Після реєстрації цих документів у Мін’юсті ми зможемо синхронізувати інформацію Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Пенсійного фонду й розпочати тестування системи», – написав він.

Шкарлет подякував Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду за співпрацю «в такій важливій справі». І висловив упевненість, що проєкт буде реалізовано.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.