ВР ухвалила відмову від переведення стрілок годинника

Верховна Рада у першому читання ухвалила законопроєкт «Про обчислення часу в Україні». У документі пропонується скасувати сезонне переведення стрілок годинника кожні пів року.

Подробиці. У разі, якщо закон буде повністю ухвалено, в Україні більше не буде переходу на літній час. Буде встановлено нинішній зимовий час, або UTC+2 за міжнародною шкалою. Тож різниця між київським та московським часом постійно буде одна година.

Щоб це відбулося скоріше і не довелося вже цього місяця переходити на літній час зараз, низка депутатів пропонує ухвалити цей законопроєкт якомога швидше. Тож ініціативу до другого читання будуть готувати за скороченою процедурою.

Наголошується, що саме зимовий час є природним і стандартним для певної території.

Нагадаємо, що в Україні переходять на літній час щороку в останню неділю березня, переводячи стрілки годинника на годину вперед. На зимовий час переходять в останню неділю жовтня і стрілка годинника пересувається на годину назад.

Наразі невідомо, коли тепер востаннє проводитиметься переведення часу в Україні.

Більш детально про те, як впливає переведення стрілок та про що йдеться в документі можна дізнатися тут: В Україні можуть скасувати переведення годинника

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.