Журналіст білоруської служби "Радіо Свобода" отримав 1,5 року колонії за роботу на акції протесту

Журналістові білоруської служби “Радіо Свобода” (визнана владою Білорусі екстремістським формуванням, а владою Росії – ЗМІ-іноагентом) Олегу Груздиловичу присудили 1,5 року позбавлення волі, повідомляє Білоруська асоціація журналістів у четвер.

“Журналістові Олегу Груздиловичу присудили 1,5 року колонії. Такий вирок ухвалив суд Радянського району Мінська”, – йдеться у повідомленні.

Саме такого терміну вимагав напередодні прокурор.

Журналіста затримали у грудні 2021 року невдовзі після визнання ЗМІ екстремістським формуванням. Він став підозрюваним у кримінальній справі “організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них” (ст. 342 КК).

Груздиловича звинуватили в участі в несанкціонованій акції протесту в 2020 році. Він працював на акції як журналіст, коли вже був позбавлений акредитації МЗС Білорусі, яка є обов’язковою для журналістів іноземних ЗМІ.

До цього Груздиловича затримували влітку 2021 року разом із двома колегами. В мінському офісі “Радіо Свобода” тоді відбувся обшук. Пізніше співробітників ЗМІ відпустили.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.