Резніков спрогнозував «тектонічні зміні» в РФ і назвав місто, куди поїде після деокупації ОРДЛО

На думку Резнікова, вже цього року в Росії можуть відбутися події, які дадуть новий старт урегулюванню ситуації на сході України.

Про це віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів в ефірі телеканалу «Дом», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Резнікова, зміни у Росії він «відчуває».

«Думаю, в цьому році будуть якісь дуже серйозні зміни в Росії… Я ось відчуваю, стануться тектонічні зміни в Росії. Це моє глибоке відчуття, не переконання — відчуття», — сказав Резніков.

Він додав, що це покладе початок і змінам в питанні повернення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. При цьому зазначив, що для досягнення миру потрібні дії як з боку Росії, так і з боку України.

«Є два ключі (перший в України, другий у Кремлі — ред.). Тому для того, щоб відкрити шафу і дістати з неї документ «Мирний договір», потрібні дії як росіян, так і наші», – сказав урядовець.

Резніков також назвав підписання мирного договору початком нового етапу, оскільки повноцінна реінтеграція територій триватиме щонайменше 25 років.

«Але не плутати деокупацію з реінтеграцією. Реінтеграція передбачає ментальне повернення людей. Реінтеграція передбачає розмінування територій, а це десятиліття. Економіку відновити, побудувати нові заводи, нові школи, нові теплоелектростанції. І багато чого іншого. Це десятки років», — пояснив він.

Крім того, міністр сказав, що першим містом, яке він відвідає після закінчення окупації, буде Горлівка.

«А потім до Луганська — на могилу до прадідуся», — додав Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.