Кулеба: Путін використовує «стратегію божевільного»

Щоб цьому протистояти, потрібно зберігати «холодну голову»

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в  інтерв’ю для Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністр МЗС заявив, що вище керівництво Росії обрало тактику Микити Хрущова під час Карибської кризи. Йдеться про так звану «тактику божевільного», коли ти всіх змушуєш сприймати тебе, як людину, здатну на все, і, відповідно, йти на поступки.

«Сигнал України до західних партнерів зараз дуже простий: не марнуйте час – будьте готові. Ми й ніхто з вас не може спрогнозувати, що в голові у президента Путіна. У дипломатії, власне, є така стратегія – «стратегія божевільного» чи «дипломатія оскаженілого». Але ми будемо дипломатичними – «божевільного». Тобто, коли ти всіх залякуєш і всіх змушуєш тримати, сприймати тебе, як людину, здатну на все, і відповідно йти тобі на поступки. Це була, до речі, стратегія Хрущова перед Карибською кризою, себе так поводити», – сказав він.

За його словами, протистояти цьому можна, зберігаючи «холодну голову». Окрім того, потрібно здійснювати чіткий аналіз ситуації та бути готовим до будь-якого сценарію.

«І зараз саме таку стратегію обрало вище керівництво Російської Федерації. Але ми маємо зберігати «холодні голови», чіткий аналіз ситуації і бути готовими до будь-якого сценарію. Зараз секторальних санкцій не буде. Але, не дай Боже, якщо війна знову розгорнеться масштабна, то секторальні санкції будуть», – сказав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.