Міністр Німеччини: Росія Путіна вже не є партнером ЄС

Німеччині та ЄС потрібно зайняти максимально чітку позицію щодо РФ, оскільки агресивна російська зовнішня політика все ближче наближається до європейських кордонів

Про це у колонці для The European написала Люція Путтріх, міністр у федеральних та європейських справах землі Гессен (ХДС), пише «Європейська правда».

Подробиці. Міністр наголосила, що Росія під керівництвом Путіна не може розглядатися, як надійний партнер і, тим більше, як друг.

«Росія Путіна поводиться не як надійний партнер ЄС і вже тим більше не як друг. Навпаки. Агресивна зовнішня політика Росії все ближче наближається до європейських кордонів. Це зачіпає всіх нас і має фактично викликати рефлекс солідарності в ЄС», – пише Путтріх.

За її словами, стан відносин ЄС з Росією є складним і «важкі окремі інциденти навряд чи можна перелічити повністю».

«Справа Навального, замовні вбивства в Німеччині, незаконна анексія Криму, поточне розміщення військ на кордоні з Україною, неприхована підтримка лівих і правих ворогів демократії по всій Європі, поставки зброї партнеру з НАТО Туреччині… Ресоветизація Росії йде повним ходом», – підкреслює Путтріх.

Вона наголосила, що у протидії РФ ЄС повинен стати справжнім співтовариством солідарності у сфері зовнішньої політики і безпеки.

«Якщо на когось із нас нападуть, це вдарить по всіх нас. Це вимагає відчуття «Ми» в зовнішній політиці. Цього можна досягти, з одного боку, за рахунок сильного спільного голосу у зовнішній політиці, який черпає силу в єдності. З іншого боку, в довгостроковій перспективі потрібна добре оснащена європейська армія», – вважає Путтріх.

Читайте також: Цимбалюк: Апелювати до російського суспільства — марно та безглуздо

Міністр також додала, що Німеччині також потрібно переосмислити своє ставлення до Росії.

«Ні. Зараз не час відмовлятися від Росії. Швидше, наша позиція повинна бути дуже ясною. Ми, тобто весь ЄС, не терпимо ніяких політичних вбивств, політичного ув’язнення або залякування. Ми рішуче реагуємо на провокації, незалежно від того, чи стосуються вони нас самих або наших друзів, і ми не дозволяємо розділяти себе політично або економічно. Нам потрібна чітка позиція, а не лінія найменшого опору», – йдеться у матеріалі.

Путтріх також висловила критику у зв’язку з тим, що Німеччина з «Північним потоком-2» стає союзником російської силової політики щодо своїх партнерів на сході. І додала, що Сполучені Штати чітко позиціонують себе і показують Росії свої кордони, тож якщо ЄС хоче бути глобальним гравцем, він повинен також чітко визначати свою позицію.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.