Шостий пакет санкцій ЄС передбачає поетапну відмову від нафти РФ: від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки

Шостий пакет санкцій ЄС передбачає поетапну відмову від нафти РФ, зокрема, від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки, повідомили в Європейській раді.

“ЄС ухвалив рішення заборонити купівлю, імпорт або передання сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії до ЄС. Поетапна відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки”, – йдеться у пресрелізі на сайті Євроради у п’ятницю.

Тимчасовий виняток передбачено для імпорту сирої нафти трубопроводом до тих країн-членів ЄС, які через своє географічне положення потерпають від особливої залежності від постачання з Росії та не мають життєздатних альтернативних варіантів.

“Крім того, Болгарія та Хорватія також отримають часові відступи щодо імпорту російської морської нафти та вакуумного дизельного пального відповідно”, – зазначили в Єврораді.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.