Мешканці деокупованих територій отримають додаткову грошову допомогу

Жителі щойно звільнених від окупантів територій наступного місяця отримають додаткову грошову допомогу. Їм перерахують по 2 200 гривень.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Жителям звільнених населених пунктів сьогодні надають гуманітарну допомогу, до якої входять:

  • продукти харчування;
  • речі першої необхідності;
  • засоби гігієни;
  • теплий одяг на зиму.

Крім того, вони вже отримують фінансову допомогу, однак з наступного місяця будуть нараховані 2 200 гривень.

За словами віцепрем’єрки Ірини Верещук, ідеться саме про додаткові нарахування, а загалом вони можуть розраховувати на всі види допомоги, які є в Україні.

«Кожен, хто пережив окупацію, може розраховувати на всі актуальні види фінансової допомоги – і від держави, і від міжнародних гуманітарних організацій. Крім того, з наступного місяця ці громадяни будуть отримувати ще одну додаткову допомогу – 2200 гривень», – повідомила вона.

Як зняти готівку на деокупованих територіях

На звільнені території вже починають повертатися банки та Укрпошта, яка, зокрема видає пенсії у Харківській області та інших звільнених територіях. Однак жителям населених пунктів, які нещодавно були звільнені, поки що складно отримати гроші. У містах та селищах не працюють банкомати і майже немає працюючих відділень фінустанов.

Зняти готівку можна кількома іншими способами. Зокрема, на кассах супермаркетів, аптек чи АЗС під час оплати, які вже відновили свою роботу. При цьому варто заздалегідь переконались, чи є така функція в конкретному закладі та чи є в наявності сума, яку планується зняти готівкою.

Також зняти гроші з картки можна через сервіси «Укрпошти». Зробити це можна безпосередньо у самому відділенні або через курьера.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року ЗСУ звільнили від російських окупантів Харківську область, також триває деокупація територій у Донецькій та Херсонській областях.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.