Як отримати паспорт у найближчому підрозділі ДМС

Постановою Уряду №1220 врегульовано механізм видачі паспортних документів, які були виготовлені, але не одержані громадянами України через припинення роботи відповідних підрозділів Державної міграційної служби у зв’язку з окупацією чи бойовими діями.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Документ набирає чинності з 17 листопада.

Українці зможуть отримувати свої паспорти в інших регіональних підрозділах ДМС. Готові документи надсилатимуться для видачі від одного територіального підрозділу ДМС до іншого в межах України, а також за кордон.

Відтепер, щоб отримати паспорт громадянина України або закордонний паспорт в іншому підрозділі ДМС чи за кордоном – у закладах дипломатичних установ або відокремленому підрозділі ДП «Документ», – необхідно:

  • обрати зручний для вас територіальний підрозділ ДМС, а якщо ви за кордоном, – дипломатичну установу чи відокремлений підрозділ ДП «Документ»;
  • особисто подати звернення у довільній формі на отримання паспортних документів;
  • очікувати повідомлення від обраного вами територіального підрозділу ДМС, закордонної дипустанови або ДП «Документ» про прибуття туди вашого документа.

Для оформлення та видачі першого паспорта громадянина України дитині від 14 до 18 років зараз можна звернутися до будь-якого підрозділу ДМС, ЦНАПу або ДП «Документ», куди зручно та безпечно дістатись.

Якщо особа оформлює перший паспорт у віці 18+, це можна зробити лише в органах ДМС.

Ціни на послуги з 1 листопада:

Перший паспорт –безкоштовно.

Паспорт громадянина України у формі ID-картки:

  • виготовлення протягом 20 робочих днів: вартість 450 грн;
  • протягом 10 робочих днів: 820 грн.

Закордонний паспорт громадянина України:

  • протягом 20 робочих днів: 856 грн;
  • протягом 10 робочих днів – 1496 грн.

Посвідки на постійне та тимчасове проживання виготовляються протягом 15 робочих днів. Вартість становить відповідно 1013 грн (на постійне проживання) та 1258 грн (на тимчасове проживання).

Для отримання додаткової інформації можна скористатися телефонами гарячих ліній Державної міграційної служби України. 

Як отримати паспорт у найближчому підрозділі ДМС

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.