Анонсовано передачу пропозицій Мінкульту щодо демонтажу герба СРСР із “Батьківщини-матері”

В Українському інституті національної пам’яті планують наступного тижня передати пропозиції щодо демонтажу герба СРСР із “Батьківщини-матері” до Міністерства культури та інформаційної політики України.

Про це УНН розповів голова Інституту нацпам’яті Антон Дробович, передають Вчасні Новини.

“Наразі відбувається попередня підготовка. Знайшлася організація, яка готова здійснити цей демонтаж. Ми зараз аналізуємо цю пропозицію і передамо в Міністерство культури попередні пропозиції від громадян та бізнесу з рекомендацією підняти це питання до рівня уряду. Ми домовилися надати пропозиції міністерству наступного тижня”, — розповів Дробович.

За його словами, наразі не відомо, у скільки обійдеться демонтаж герба СРСР.

“Потрібно спочатку зробити проект та провести його експертизу. Але я думаю, що йдеться про мільйони гривень”, — сказав Дробович.

У Мінкульті у 2017 році повідомляли, що демонтаж гербу СРСР на монументі “Батьківщина-мати” може порушити законодавство України про охорону культурної спадщини та про авторське право і суміжні права. Своєю чергою колишній очільник Інституту нацпам’яті Володимир В’ятрович заявляв, що демонтаж герба СРСР на монументі “Батьківщина-мати” гальмують лише технічна та фінансова проблеми.

А минулого року керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що в Інституті готові зняти герб СРСР із щита “Батьківщини-матері”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.