МОЗ: З 6 грудня у жовтих зонах діятимуть нові обмеження

З 6 грудня в Україні набувають чинності нові обмеження для жовтої зони епідемічної небезпеки.

Про це під час брифінгу у п’ятницю сказала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

“Хочу нагадати, що з 6 грудня, тобто з понеділка, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – “жовтий” COVID-сертифікат чи довідку 063о”, – сказала Карчевич.

Вона нагадала, що ці норми поширюються, в тому числі, і на співробітників громадських закладів.

“Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання. Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів”, – наголосила Карчевич.

Водночас, вона нагадала, що для роботи громадських закладів на червоному рівні епіднебезпеки залишається вимога документу про повний курс вакцинації проти COVID-19, негативний тест, або довідка про одужання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.