Справа ПВК: обвинувальний акт щодо Семенченка направлено до суду

До суду скеровано обвинувальний акт щодо дев’яти осіб за фактами створення, керівництва та участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування, серед яких колишній народний депутат України Семен Семенченко.

Про це повідомляє ОГП.

“Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно дев’яти осіб за фактами створення, керівництва та участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування, серед яких колишній народний депутат України”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кримінальні провадження щодо дев’яти інших учасників цього збройного формування було скеровано до суду раніше.

“Розслідуванням встановлено, що з початку 2018 року на території міста Києва та Київської області під керівництвом колишнього народного депутата України діяло не передбачене законом збройне формування. Воно мало у своєму розпорядженні тренувальну базу військового типу, арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Учасники постійно проходили відпрацювання бойових вмінь та навиків, у тому числі за кордоном”, — зазначається в повідомленні.

В ОГП повідомляють, що керівник збройного формування організував, а його учасниками в липні 2019 року здійснили терористичний акт — постріл із протитанкового гранатомету в будівлю одного з українських телеканалів в м. Києві. Крім того, один із засновників цього формування входив до складу організованої групи, яка здійснила контрабанду сумнівної якості та комплектації товарів військового призначення для подальшої реалізації їх підприємствам оборонного сектору економіки України за завищеними цінами і з порушенням встановлених законом процедур закупівлі.

“Обвинуваченим інкримінують створення не передбачених законом збройних формувань і участь у їхній діяльності, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю, порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 2, ч. 3 ст. 260, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 333 КК України)”, — інформує ОГП.

Нагадаємо. 25 березня 2021 року колишньому народному депутату Семену Семенченку вручили повідомлення про підозру. У СБУ повідомляли, що Семенченку інкримінують створення на території України незаконного збройного формування.

Так, зазначалося, що СБУ викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої “приватної військової компанії”. За даними пресслужби СБУ, до її складу входили колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як “позаштатний агент НАБУ”. Суд після цього відправив Семенченка під варту.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.